De Pruimkamer de Ondernemershoeve Opheusden

5 redenen waarom buiten de deur vergaderen effectiever is

Waarom zou je buiten je deur vergaderen als je ook op kantoor bij elkaar kunt komen? Vergaderen buiten de deur kost geld, dus waarom zou ik dit dan doen? Regelmatig stoeien ondernemers met dit onderwerp. Waarom buiten de deur vergaderen als het ook makkelijk kan? In dit artikel zetten wij 5 redenen op een rij waarom buiten de deur vergaderen effectiever is. En bij welke vergaderingen dit vooral van belang is. Lees je mee?

Minder afleiding op externe vergaderlocatie

De eerste reden waarom buiten de deur vergaderen effectiever is, is dat er geen afleiding is. Geen collega's die toch de ruimte binnen stormen met een dringende vraag, geen afleiding bij de koffieautomaat tijdens een vergaderbreak. Je bent even helemaal weg uit je eigen organisatie wanneer je buiten de deur vergadert. De afleiding wordt beperkt, de focus is groter. Dit kan een belangrijke reden zijn om te kiezen voor een externe locatie.

Inspiratie opdoen

Vergaderen op een externe locatie zorgt er automatisch voor dat je op andere ideeën komt. De omgeving is namelijk anders dan op kantoor, dus zul jij ook op andere ideeën komen. Zoek daarom naar een externe locatie die jouw uitdaagt, waar je je prettig voelt en waar de sfeer aansluit bij jou en jouw collega's.

Focus op je vergadering

Wanneer je buiten de deur vergadert, wordt vaak alles voor je geregeld. Bij de Ondernemershoeve is dat ook zo! Je hoeft enkel te doen waarvoor je er bent, vergaderen en brainstormen met elkaar. De rest van de dag word je volledig ontzorgd en daarmee zorgt dit voor nog meer focus op het onderwerp waarover jullie met elkaar in gesprek gaan.

Je hebt een doel

Wanneer je extern gaat vergaderen stel je vaak vooraf een agenda op. Doe je dat niet, dan geven we je daarmee gelijk een eerste tip! Een agenda voor de vergadering zorgt voor focus én zorgt ervoor dat je een doel hebt. Bespreek ook met elkaar dat je tijdens de dag op een externe locatie de onderwerpen ook afhandelt en bespreekt. Je kunt namelijk eindeloos over onderwerpen blijven overleggen, maar soms moeten er gewoon keuzes worden gemaakt. Vergaderen op een externe locatie zorgt dus voor een doel van de dag en is daarom veel effectiever dan de meeting houden op kantoor. Dan plan je namelijk gewoon weer een nieuw overleg als je toch geen overeenstemming met elkaar hebt bereikt.

Jezelf en je collega's verwennen

Laten we eerlijk zijn, wie vindt het af en toe niet heerlijk om verwend te worden! Gun jezelf en je collega's dus die dag vergaderen op een externe locatie en geniet daar ook van. Dit soort dagen zorgen ervoor dat jouw leuke job net een stukje leuker wordt. Daarbij kom je op nieuwe, inspirerende plekken en dat doet een mens goed! Ben je leidinggevende? Je kunt je team echt in de watten leggen door een vergadering een keer extern te beleggen en te zorgen dat er een goede lunch op tafel staat.

Wanneer zien we jou terug bij de Ondernemershoeve voor je vergadering?

Als je bovenstaande vijf redenen leest, kom je vast snel bij ons vergaderen. Wist je dat je online bij ons je eigen offerte al kunt vormgeven? Je kunt natuurlijk ook altijd even bellen of mailen om te informeren of jouw favoriete datum nog beschikbaar is. Heb je speciale wensen voor je bijeenkomst of vergadering? Bel ons dan vooral, we denken graag met je mee om jullie dag tot een succes te maken.

Betuwse lucht brengt het beste in je naar boven!

crossmenuarrow-up