De Pruimkamer de Ondernemershoeve Opheusden

3 tips voor een effectieve heisessie

Heb jij binnenkort een heisessie met je team? Natuurlijk wil je dat dit effectief wordt! In deze blog geven we drie tips waardoor je heisessie echt effectief is en tot resultaat leidt. Klaar voor?

Stel vooraf een duidelijk doel op voor je heisessie

Wanneer je een heisessie organiseert voor jou en je team heb je waarschijnlijk een duidelijk doel voor ogen. Waarom ga je met elkaar om tafel? Wat wil je bespreken? Wat is het doel van de heisessie, of wat zijn de doelen? Nadat je dit met elkaar vooraf hebt bepaald, is het fijn dat iedereen hier akkoord op geeft. Ook is het goed om met elkaar te bepalen hoeveel tijd je nodig hebt voor ieder onderwerp. Zo kun je vooraf al beoordelen of je agenda van de heisessie realistisch is. Het is ontzettend teleurstellend om maar de helft van je programma te kunnen afwerken. Ook voelt iedereen daardoor continue tijdsdruk. Niet doen dus en goed vooraf met elkaar bespreken waar de heisessie zich op richt en wat je daarvoor nodig hebt.

Zorg voor balans in de dag

Om een effectieve heisessie te kunnen organiseren, is het fijn om vooraf na te denken over de structuur van de dag. Zijn er zware onderwerpen? Zorg dan voor een stukje ontspanning na of voor een zwaar onderwerp. Zo kun je de dag optimaal indelen en de energie van je collega's in de gaten houden. Ben je zelf voorzitter van de dag? Zorg er dan voor dat je altijd een energizer achter de hand hebt die je kunt inzetten en neem dit serieus. Zakt de energie volledig weg? Kies er dan voor om te switchen van onderwerp, of schuif wat in de agenda. Daarin flexibel zijn geeft je veel ruimte om te doen wat goed is op de dag zelf!

Een inspirerende locatie mét buitenterrein

Een groene omgeving én frisse lucht kan veel doen tijdens een heisessie. In alle seizoenen is het fijn om op een rustige plek je heisessie te organiseren, in een groene omgeving. In de natuur komen mensen tot de meest creatieve en innovatieve ideeën! Zorg dus voor een inspirerende locatie met de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Wanneer je deze locatie gevonden hebt, is het goed om ook in je dagprogramma tijd te reserveren om met elkaar de natuur in te gaan en te genieten van deze buitenruimte! Bij goed én bij slecht weer, want we zijn niet van suiker.

Kom je bij ons inspiratie opdoen?

Wist je dat we bij de Ondernemershoeve een eigen park hebben? Naast ons pand ligt een prachtige tuin met allerlei verschillende bomen en planten. Ideaal om lekker doorheen te wandelen, bij goed weer te picknicken of in onze vergaderkuil tot nieuwe ideeën te komen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail ons dan.

crossmenuarrow-up